Zwart/Wit

Vanmiddag ben ik naar Graft/ De Rijp gereden om te kijken of de blauwborst er al is. Ik heb hem niet gezien of gehoord, er was veel riet afgesneden (of hoe noem je dat?) en ik vraag me af of het dit voorjaar nog wat wordt met de rietvogels. Het is een prachtig gebied en ik ben wat verder gaan kijken. Ik hoorde Grutto’s en Grauwe ganzen, ook vloog er een Witte Kwikstaart. In een van de weilanden stond een Grote zilverreiger en daar ben ik voor gestopt om te kijken of ik daar iets mee kon qua fotografie. Tja, daar stond hij dan en ik hoopte op een beetje beweging of spektakel. Laat er nu een bootje achter de vogel varen en daar keek hij van op!

Hij werd dus opmerkzaam maar meer gebeurde er niet. Totdat ik in de verte een fiets aan zag komen en dat is een beetje te veel van het goede voor zo’n vogel. Ik ben dus op scherp gaan zitten en wist dat hij op zou gaan vliegen. Als je daar op kunt anticiperen moet het lukken een aardige foto te maken.

Grote Zilverreiger

Klaar voor de start…

Grote Zilverreiger

En hupsakee de lucht in!

In dit geval vond ik het leuk om de foto’s om te zetten in zwart/wit, nu maar hopen dat jullie dat ook mooi vinden 🙂

6 Comments

  1. Dag Willie,
    Vooral je tweede foto van de Grote zilver vind ik erg mooi. Je had eerder, in maart ook al zo’n mooie geplaatst. Een chique en elegante vogel, echt prachtig. Fijn he dat het nu eindelijk lente is geworden!
    Groeten, Tineke

  2. A. Kieftenburg

    Het eerste wat me opvalt is dat de reiger in deze uitvoering zo rank en slank oogt, waarschijnlijk doordat het door de afwezigheid van kleuren zo wordt geaccentueerd. Ik vind de sierlijkheid van de Witte Reiger hier goed tot zijn recht komen. Soms moet je als fotograaf wel eens wat proberen. Hier pakt het naar mijn mening goed uit.

    Groet van Anton.

Comments are closed.